Kako Se Igra Pokemon Go

Kratko uputstvo za početnike. Objašnjenje osnovnih Pokemon Go pojmova.

Igra:
Igra je vrlo jednostavna, na početku će vam biti ponuđena tri pokemona. Nebitni su, sva tri se mogu naći u divljini - doduše retko. Postoji mogućnost da kao početnog pokemona dobijete i Pikachu-a, a to ćete postići tako što ćete zaobilaziti ova ponuđena tri sve dok se ne pojavi popularni Pikachu... Na mapi ćete ponekad videti animaciju lišća, to označava tačno gdje se pokemon nalazi i zato krenite u tom pravcu. Pokemoni koji su blizu vas će vam se pokazati dole desno pod "Nearby" - što više tragova (footprints) stopala je ispod pokemona, to je on dalje od vas. Takođe, prvi na listi je bliže od zadnjeg na listi.

Hvatanje, leveli i CP:
Kada se pokemon pojavi na mapi, kliknite na njega. Kad se pokemon pojavi ispred vas, držite prst na poke lopti dok se krug ne smanji i povucite loptu da je bacite na pokemona. Boja kruga vam govori koliko je teško uhvatiti pokemona: Zeleno = Lagano, Žuto = Srednje, Crveno = Teško. Curveball (zakrivljenu loptu) možete baciti tako što držite prst na lopti, zavrtite je kružnim pokretima dok se ne pojavi animacija lopte koja se vrti i zatim loptu bacate malo desno\levo u zavisnosti od toga kako ste je zavrteli - putanja će joj biti zakrivljena... Pokemoni imaju CP (Combat Power - Borbena snaga), što je viši to će više štete nanositi u borbama u dvorani (to je jači). Hvatanjem pokemona dobijate XP - što znači hvatajte sve na koje naletite, višak šaljite u Transfer (na dnu nakon što uhvatite pokemona) čime će vam profa dati bombon jer ste dobar učenik. Bombone možete koristiti za levelovanje pokemona, ili za dobru zabavu (vaš izbor). Što ste veći lvl to ćete jače pokemone sretati. Što više levelujete, dobijaćete i bolje poke lopte, na višim levelima čak i berrije (bobice), kojima olakšavate hvatanje pokemona.

Pokestop:
Pokestopovi se koriste tako što im se približite i kliknite na njih, a zatim zavrtite krug u sredini. U Pokestopovima možete dobiti poke lopte i druge stvari... Pokestopove možete obilaziti neograničeno puta, čim se odmaknete možete se ponovo vratiti do njega za par minuta...

Za sva dodatna pitanja, pošaljite nam email.

SLEDEĆA STRANA
Uslovi Korišćenja | Kontakt