Kako Se Igra Pokemon Go

Kratko uputstvo za početnike. Objašnjenje osnovnih Pokemon Go pojmova.

Gym:
Na levelu 5 odabraćete team kad odaberete najbliži Gym. Potpuno je nebitno koji team odaberete, ali pazite, jednom odabran tim se kasnije ne može promeniti. Gym-ove koje vidite na mapi možete osvajati nakon lvl 5. Ako naiđete na prazan Gym (bez boje) stavite nekog pokemona tamo (po mogućnosti što većeg CP-a), i time ćete postati defender Gym-a. Ako naiđete na Gym vaše boje, kliknite na levo dugme da joj pomognete i ostavite pokemona u nju, coine dobijaju svi trenutni defenderi u jednoj dvorani. Kliknite na desno dugme da je oslabite i stavite svog pokemona umesto njegovog. Ako naiđete na Gym druge boje, borićete se protiv defendera te dvorane. Pobedom možete smanjiti prestige dvorane (u suštini, health) koji kad padne do 0, možete preuzeti dvoranu. Što više Gym-ova branite, veći bonus možete pokupiti svakih 10 sati u Shop meniju, gore desno (mali štit). Ovo je trenutno jedini način za dobijanje pokecoina osim plaćanja pravim novcem.

Borbe:
U borbi protiv defendera dvorane, najlakše je tapkati ekran kao ludak, i svajpovati levo ili desno kada vidite da njihov pokemon napada da bi izbegli napad. Bitna stvar je da gore levo vaš pokemon puni super saiyan kamehameha koji iskoristite tako što stisnete ekran malo duže.

Jaja:
Ponekad ćete iz Pokestop-ova dobiti jaja. Jaja morate staviti u inkubator i hodati određeni broj kilometara da se jaje izlegne. Otvorite izbornik sa svojim pokemonima, i swipe-ujte desno. Svakom jajetu morate dodeliti inkubator da bi se jaje izleglo. Jaja mogu biti od 2 (npr. Magikarp - Common), 5 (npr. Poliwag - Uncommon) ili 10 (npr. Scyther - Rare) kilometara da se izlegnu.

Saveti:
Ako promašite pokemona, kliknite na poke loptu da biste je pokupili (ovo ne uspeva uvek)... U Google Maps možete skinuti local area mape da smanjite potrošnju. Otvorite Google Maps, kliknite na Offline Areas, i preko Wi-Fi skinite local area.

Za sva dodatna pitanja, pošaljite nam email.

PRVA STRANA
Uslovi Korišćenja | Kontakt